حاجی بادام چیست؟
حاجی بادام یک شیرینی محلی برای استان یزد است که به دلیل وجود جوز هندی و آرد نخودچی در تهیه آن مقوی و زود هضم بوده است
این شیرینی دارای دو مدل حاجی بادام درشت و حاجی بادام ریز می باشد که که جاجی بادام ریز به دلیل وجود مقدار بیشتر جوز هندی و ارد نخودچی
کمی نرم تر و مقوی تر و گران تر می باشد و فرق دیگری ندارند.
داستان جالب در مورد حاجی بادام
در مورد دلیل نام گذاری این شیرینی یک داستان جالب وجود دارد که میگویند
زمانی که حاج علی خلیفه رهبر( یکی از شیرینی فروشهای قدیمی و معروف در یزد)
به سفر حج رفته بودند به همراه خود مقداری شیرینی بادامی برای مصرف روزانه خود برده بودند
که پس از بازگشت متوجه میشوند که مقداری از آن باقیمانده بود و اصطلاحاً میگویند که این شیرینیها هم حاجی شدهاند
و نام حاجی بادام بر روی آن قرار می دهند.
طرز تهیه حاجی بادام خانگی
مواد لازم
آرد نخودچی | ۷۵ گرم |
---|---|
آرد | ۳۰۰ گرم |
پودر قند | ۱ قاشق غذا خوری |
پودر بادام | ۱ قاشق غذا خوری |
هِل مرغوب | ۱ قاشق مربا خوری |
جوز هندی | ۱ قاشق مربا خوری |
زرده تخم مرغ | ۵ عدد |
بیکینگ پودر | نصف قاشق مربا خوری |
مرحله اول
ابتدا زرده های تخم مرغ را جدا کرده و با همزن برقی به مدت دو دقیقه هم بزنید سپس پودر قند و جوز هندی و هِل را به آن اضافه نمایید
و به مدت 5 دقیقه با دور تند هم بزنید تا یک دست شوند.
مرحله دوم
در این مرحله پودر بادام به همراه آرد و بیکینگ پودر را به آرامی به مخلوط بالا اضافه نمایید و هم بزنید و پس از آن به آرامی آن را با دست ورز دهید
این کار را آنقدر ادامه دهید تا خمیر یک دست و نرمی به دست آورید.
مرحله سوم
فر را از قبل به مدت 15 دقیقه با دمای 180 درجه گرم نمایید
روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید تا مواد پس از پخت به آن نچسبد خمیر به دست آمده را داخل قیف ریخته و با ماسوره ساده
روی سینی پخش کنید سپس آن را داخل فر به مدت 15 دقیقه با دمای 150 درجه قرار دهید پس از زمان پخت اجازه دهید تا سرد شود
بعد از آن می توانید ان را از روی سینی جدا کرده و به همراه چای یا خالی میل نمایید.