فروشگاه سوغات یزد عرضه کننده انواع شیرینی جات یزدی
نبات و طرز تهیه آن

نبات و انواع آن

نبات نوعی محصول است که از شکر با استفاده از یک فرآیند خاص تولید می گردد.

به دلیل طبع گرم و همچنین خواص طبی از جمله جلوگیری از نفخ معده یا بهبود دل پیچه و دل درد معمولا از آن به همراه دمنوش یا چای استفاده می گردد.

 

طرز تهیه نبات در مغازه

ابتدا شکر را در آب ریخته و حرارت می دهیم در همین حین قبل از اینکه شکر به صورت کامل حل شود دو عدد تخم مرغ را با کمی شکر مخلوط کرده

و با فشار آب به صورت کف دار در اورده و در ظرف که اصطلاحا پاتیل گفته می شود میریزیم و آن را با مایع هم می زنیم سفیده تخم مرغ با عث جذب کثیفیهای

شکر به خود شده و در فر آیند کف گیری به صورت کامل آنها گرفته خواهد شد به همین دلیل است که نبات به صورت شیشه ای و شفاف وجود دارد .

پس از عملیات کف گیری آن را با حرارت شدید به مدت 15 دقیقه حرارت می هن تا دمای مایع به نزدیک 120 درجه شانتیگراد برسد بعد از ان مایع را در ظرف ریخته و در سینی می ریزند پس از 3 الی 5 روز نبات در گرمخانه تشکیل خواهد شد.

 

محصولات به دست آمده از مراحل قبلی

زمانی که مایه نبات در سینی ریخته می شود بعد از گذشت چند روز سه محصول تولید می شود

در لایه اول نبات نگین تشکیل می شود
در لایه وسط شیره نبات  که مایع هست تولید می شود
در لایه پایین و کف سینی نبات کاسه تشکیل می شود.

 

نبات پرده ( نگین )

این نبات دارای نگین های درشت تری نسبت به نبات کاسه می باشد و در بالاترین لایه تشکیل می گردد

به خاطر نگین های درشت تر  از نظر قیمتی بیشتر از نبات کاسه یا تخته قیمت دارد

معمولا برای هدیه در میهمانیها مانند شکلات برده می شود البته این نبات از نظر شیرینی کمی کم شیرین تر از نبات کاسه است.

 

نبات کاسه ( تخته نبات )

این نبات دارای نگین های ریز تری نسبت به نبات نگین است

در کف سینی نبات تشکیل می گردد و به دلیل فشرده تر بودن آن نسبت به جرم یکسان با نبات پرده وزن بیشتری دارد 

همچنین به دلیل سنگین تر بودن کمی شیرین تر از نبات پرده است.

 

شیره نبات

به صورت مایع بوده و مانند شیره انگور یا خرما می باشد غلظت آن بیشتر از آب می باشد و رنگ قهوه ای دارد.

در لایه وسط بین نبات پرده و کاسه تشکیل می گردد

هر چه رنگ  آن روشن تر باشد بهتر است ولی دلیلی بر با کیفیت تر بودن آن در رنگ تیره یا روشن آن نیست.

و بلانکت  استفاده شده در آن نقش بسیار مهمی در تعیین کیفیت نبات یا  شیره آن دارد.

مطالب مرتبط

اتصال اینترنتی شما وصل نیست.